Sådan kan vi snakke

Fysisk samtale

Virtuel samtale

Walk-and-talk

Centeret har hjemme i Vejle og du er altid velkommen i vores samtalelokaler, som emmer af en hyggelig, men samtidig også stærk og rustik charme.

Du har også mulighed for at tage samtalen hjemmefra som en videokonsultation. Du får tilsendt et GDPR-sikkert link på mail og så snart du åbner det er vi i gang. Tekniske løsninger kan sagtens være lette.

Centeret er omgivet af naturskønne omgivelser i Løget By. Hvis du ikke er så meget for den løbende øjenkontakt, men hellere vil stå skulder til skulder (eller bare er helt vild med naturen), så er der også mulighed for walk-and-talk, når vejret tillader det.

Kontakt os

Book en tid ved at skrive til:
Psykologhusetvir@proton.me

I beskeden bedes du nævne dit fulde navn samt en kort beskrivelse af det du ønsker hjælp til.
(Du må også gerne nævne det, hvis du gør brug af en rabatordning)

Så finder vi en ledig tid til dig!

Priser

Alm. psykologsamtale (55 min.):

Studerende:

Senior (65+):

Pakkeløsninger:
5 samtaler
10 samtaler

Oplæg, supervision og lign.:

Rabatordninger

749,-

549,-

249,- (fast lavpris inkl. ved pakkeløsninger)


2.995,- (Studerende: 1.995,-)
5.995,- (Studerende: 3.995,-)

Kontakt for aftale

Vi har flere rabatordninger med virksomheder, fritidsklubber, uddannelsessteder og lign. Du kan forhøre dig om mulighederne det sted, som du har tilknytning til. Er du repræsentant for en sammenslutning er du altid velkommen til at kontakte os med henblik på at aftale en rabatordning for dine medlemmer.


Økonomi skal ikke være en forhindring for at få den nødvendige hjælp.
Vi har i forvejen sænket priserne fra gennemsnitsprisen for en psykolog, således at det svarer til at alle klienter får tilskud (uanset om man har en sundhedssikring eller ej). Oplever du alligevel at økonomien er en væsentlig barriere for, at du kan få hjælp, så er du velkommen til at kontakte os, så finder vi en holdbar løsning for dig og din situation.

Dette kan vi tale om

Mænd kan nogle gange have svært ved at sætte ord på det, de går og tumler med i hverdagen. Nogle gange bunder det også i en frygt for at vise sårbarhed, hvorfor man hellere vil slå problemerne hen som en bagatel; man har det ikke svært, tværtimod, det er bare "lidt træls lige her for tiden". Nedenstående er ikke en udtømmende liste, men tjener som en inspiration til, hvilke områder man kan søge hjælp til at håndtere via Psykologhuset VIR og hvordan man kan italesætte sin oplevelse.

Depression

Mænd har ikke altid de klassiske tegn på depression. I stedet for at mærke tristheden og tomheden kan mænd i stedet have tendens til at kompensere for denne ved at overarbejde, ty til rusmidler og trække sig fra relationer. Ofte kan der også være tale om et væsentligt nedsat energiniveau, hvor man giver langt mere end hvad man har og der kan være tendens til en lavere tolerancetærskel.

Angst

Forestillingen om den store stærke mand, som ikke er bange for noget som helst kan gøre det svært for mænd at erkende, at de har en fobi eller anden angstlidelse. For kan man som mand virkelig være bange for en edderkop? Men angst er noget andet end frygt og kan også være rettet mod noget andet end de klassiske fobier fx om man vil kunne betale næste måneds regninger eller om man er i stand til at beskytte sin familie, hvis verdenssituationen skulle ændre sig drastisk.

OCD

Omtrentligt lige mange mænd som kvinder oplever OCD, men mænd og drenge oplever symptomer i en tidligere alder. OCD er kendetegnet ved tvangstanker og -handlinger. Det klassiske eksempel er at vakse hænder 120 gange på en dag, men OCD er mere omfattende. Man kan også være besat af, at alt i hjemmet eller værkstedet skal stå på en helt bestemt måde og være absolut symmetrisk. Man kan eftertjekke alt efter sig fx om man nu også har låst døren. Man kan føle et ubehag, hvis tingene ikke er gjort "rigtigt" fx måden lyset skal slukkes på. Man kan også få tilfældige tanker eller billeder i hovedet, som ikke kommer fra en selv. OCD kommer i mange forskellige former og sværhedsgrader, men grundlæggende er man plaget af sine tanker/handlinger, som man ikke føler at man selv har kontrol over.

Megareksi

Kan musklerne ikke blive store nok? Mange mænd har en interesse for styrketræning, men for nogle kan det tage overhånd, hvor man er besat af konstant at blive større og større samtidig med at man inderst inde fortsat føler sig lille, svag og grundlæggende "forkert". Man kompenserer for disse følelser ved tvangstræning og strenge diæter, men de svære følelser og det lave selvværd forsvinder ikke. Dermed befinder man sig i en ond spiral af at jagte et kropsideal og samtidig føle, at man kommer længere væk fra det, fordi problematikken ikke reelt bunder i noget ydre, men derimod i noget indre som der ikke tages hånd om.

Ludomani

Ludomani er et udbredt problem blandt mænd, hvor det anslås at mænd udgør 96% af folk med en spilleproblematik. Ludomani behøves ikke foregå på et gammeldags klassisk casino, men kan også udmønte sig i form af sportsbetting og online gaming, hvor man kan købe/bytte forskellige 'items'.

ADHD

ADHD udvikles i barndommen, men kan fortsat have en indvirkning i voksenlivet. For voksne mænd kommer ADHD oftest til udtryk i form af impulsiv her-og-nu-adfærd samt at man har svært ved at holde fokus i længere tid ad gangen fx til møder, foredrag eller dokumentarfilm, men har lettere ved at koncentrere sig, når indholdet interesserer en fx en actionfilm.

Stress

Selvom tiden er en anden, så er stress helt grundlæggende stadig den samme fysiologiske respons som vores forfædre på savannen oplevede, når de så en farlig løve: kroppen sættes i alarmberedskab, ikke-vitale funktioner sættes i bero og man klargøres til enten at kæmpe eller flygte for livet. En løve kan man dog slippe væk fra, arbejdet møder man ind til hver morgen og derfor kan langvarig eksponering for stress være skadeligt. For mænd kan der også medfølge en følelse af flovhed, utilstrækkelighed, manglende støtte og forståelse i sin omgangskreds og deraf også en ensomhed. Det er vigtigt at tage hånd om årsager til stress og at tage symptomerne alvorligt.

Personlig udvikling

Der behøves ikke nødvendigvis være noget "galt" før man opsøger psykologhjælp. Nogle gange kan man også have lyst til at blive bedre til noget og optimere sine kompetencer, hvor man har brug for en sparringspartner. Det kan fx være at blive bedre til at mærke egne grænser og sige fra, forbedre sin præsentationsteknik, være mere selvsikker i forhandlinger, blive mere disciplineret omkring sin hverdagsrutine eller andre områder, hvor man kunne tænke sig at sætte ind.

Livets forandringer

Livet tager ofte en drejning på både godt og ondt. Nogle gange var det forventet, andre gange så man det slet ikke komme. Måske skal man til at være far eller måske har man lige mistet en kær. Det kan være at man skal starte et helt nyt ægteskabeligt kapitel eller at man går igennem en skilsmisse. Selvom vi kører alene på livets vej, så kan det i de særligt skarpe sving være rart at have nogen med på passagersædet.

Manderollen

Det kan være svært at navigere i alle kravene til det 21. århundredes mand. Omvendt kan det også være svært at ignorere disse og få lov til bare at være en "klassisk mand". Man kan føle sig forkert, blive usikker på egen maskulinitet og føle at man skal leve op til et bestemt ideal. Få en samtale om, hvordan du kan have et sundt forhold til din egen manderolle uden at gå på kompromis med din egen person.

Bare noget på hjertet

Hvad end du ønsker at tale om, uanset om det passer ind i en bestemt kategori eller ej.